ON POINT – Piet Van Dycke 
(alle leeftijden)
zondag 22 augustus 2021
Duur 25 min

 
 

Twee mannen balanceren op elkaar en door de ruimte. Ze wankelen en weifelen, navigeren langs schouders en obstakels. Ze zoeken houvast, maar proberen het ook zonder. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico. 'On Point' oogt grappig en gevaarlijk tegelijk.
Is het een absurd spel, een plaagstoot of onderhuidse concurrentie? Durf je de ander te vertrouwen of begeef je je daarmee op glad ijs? Beide performers, geschoold in acrobatiek, duelleren met verhoudingen in een woordeloze performance vol humor, die klein begint en gestaag uitgroeit tot metafoor voor risicovolle menselijke relaties.

 

"Dit spel met zwaartekracht, laat zien hoe we elkaar nodig hebben, hoe we creatief kunnen omgaan met disbalans en onvoorspelbaarheid, maar bovenal leert het ons weer plezier te hebben in onze gezamenlijke navigatie door de publieke ruimte. De manier waarop Piet Van Dycke zijn performers door de ruimte laat bewegen versterkt dat verlangen naar echt samenzijn. Ze laten ons hunkeren naar nabijheid, zodat we de klimmende en tuimelende lichamen van heel dichtbij kunnen bekijken. Piet Van Dycke put in zijn werk zowel uit het hedendaags circus als dans. Dat zorgt voor speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. Hij gaat zijn thema's te lijf door de interactie tussen beweging en acrobatiek en creëert zo beelden die zich energiek in steeds andere plooien weten te vouwen." - BNG juryverslag

Concept & choreografie Piet Van Dycke
Acrobatie, dans & spel Samuel Rhyner en Cal Courtney
Met steun van PLAN, Dansbrabant
Met dank aan Janneke Defesche, Wendy Moonen, Heleen Volman, Leonie Clement

op6.jpg